SRBIJANSKI GLUMAC

Oglasio se Goran Šušljik koji je optužen za pronevjeru 100.000 KM od "Južnog vetra"

Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su prenijeli mediji govori sve o svemu, napisao je Šušljik na Twitteru

Goran Šušljik. Agencije

H. J. I.

14.6.2022

Goran Šušljik optužen je da je falsifikovanjem računa za produkciju filma "Južni vetar" prisvojio 100.000 KM, a nakon svega se oglasio na svom Twitter profilu poručivši da je za informacije saznao nakon što su objavljene u medijima što "govori o društvu u kojem živimo".

- Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su prenijeli mediji govori sve o svemu. O tome gdje, i na koji način, život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje - napisao je Šušljik na Twitteru. 

Kako je jučer prenio srbijanski Kurir, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Šušljika zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 100.000 KM.

Šušljik je kao odgovorno lice produkcijske kuće filma "Južni vetar" falsifikovao račune na osnovu kojih mu je isplaćen navedeni iznos. Saslušanje osumnjičenog zakazano je za početak sljedećeg mjeseca u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.