MORA OSTATI U DRŽAVI

Sud odbio žalbu Tejta, kontroverzni influenser ne smije napustiti Rumuniju

Izgubio je žalbu više od godinu dana nakon što je prvi put uhapšen u blizini Bukurešta sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke

Tejt: Optužen za trgovinu ljudima i silovanje. Platforma X

E. Ć.

30.1.2024

Rumunski sud odbio je žalbu influensera Endrjua Tejta (Andrew Tate) za ublažavanje nametnutih mjera sudske kontrole dok traje sudski postupak u kojem je optužen za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena, prenosi "The Guardian".

Kako piše britanski medij, odlukom prizivnog suda u Bukureštu danas je potvrđena odluka drugog suda od 18. januara da Tejt ne smije napustiti Rumuniju.

Ovaj britansko-američki bivši kikbokser je izgubio žalbu više od godinu dana nakon što je prvi put uhapšen u blizini Bukurešta sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke.

Nakon hapšenja, braća Tejt provela su tri mjeseca u policijskom pritvoru prije nego što su premještena u kućni pritvor. Kasnije im je dopušteno kretanje na području Bukurešta i obližnjeg okruga Ilfov. 

Tejt je ranije ovog mjeseca dobio žalbu kojom je osporio zaplijenu njegove imovine od strane rumunskih vlasti koje su mu zaplijenile 15 luksuznih automobila, 14 dizajnerskih satova i gotovinu u vrijednosti oko 3,6 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.