EKSPERIMENTIRA MODOM

Sin Medžika Džonsona: Ako želim obući haljinu, učinit ću to, volim svoje tijelo

Paparaci su ga nedavno snimili u haljini, bundi i štiklama dok je napuštao zabavu u pratnji muškarca kojeg je držao za ruku

EJ voli haljine. Instagram

M. Z.

2.4.2024

Ervin Džonson (Earvin Johnson), poznatiji kao EJ, sin je američkog košarkaša Medžika Džonsona (Magic), koji privlači pažnju svojim modnim kombinacijama. 

Paparaci su ga nedavno snimili u haljini, bundi i štiklama dok je napuštao zabavu u pratnji muškarca kojeg je držao za ruku, a i na društvenim mrežama često se hvali fotografijama u pripijenim haljinama, minicama i sličnim kombinacijama.


Jednom je izjavio da se osjeća savršeno udobno u svom tijelu i da, uprkos tome što se voli oblačiti kao žena, ne razmišlja o promjeni spola.

- Volim sebe takvog kakav jesam. Sretan sam i zadovoljan sobom. Uvijek sam govorio - ako se neko ne osjeća dobro u svom tijelu, neka učini nešto po tom pitanju - rekao je prije nekoliko godina za E! News.

- Ne osjećam se kao da sam u pogrešnom tijelu. Osjećam da je ovo tijelo u kojem mi je suđeno biti. Ne osjećam potrebu za promjenom. Siguran sam u ono što želim sto posto. Udobno mi je u vlastitoj koži i volim svoje tijelo - dodao je EJ, koji je prije 11 godina objavio da je gej.

Objasnio je da mu je moda omogućila eksperimentiranje različitim stilovima, ali da su oni samo privremeni:


- Mogu biti muževan, mogu biti ženstven. Mogu raditi šta god želim s modom. Ako želim obući haljinu, onda ću to učiniti. Ali ne želim to raditi sve vrijeme.

Medžik i EJ otvoreno su govorili o tome kako njegov ''izlazak iz ormara'' nije bio lak. Poznati košarkaš priznao je da mu je u početku bilo teško prihvatiti da je njegov sin gej. EJ, pak, tvrdi da su njegovi roditelji i prije znali za njegovu seksualnu orijentaciju, ali su bili zabrinuti zbog reakcije javnosti.

Otac i sin danas imaju dobar odnos.

- Hrabar je i dovoljno jak da svijetu pokaže ko je - rekao je Medžik o sinu.

Inače, EJ je začet samo nekoliko mjeseci nakon što je njegovom ocu dijagnosticiran HIV, ali, srećom, mladić je rođen zdrav, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.