ŽELE JOJ ZABRANITI ULAZAK

Selma Bajrami za „Avaz“ o medijskom linču: Iz Srbije mi prijete smrću

Nekome sam, očito, zasmetala jer sam se vratila na srbijansku scenu na velika vrata

Selma Bajrami. Instagram

28.11.2023

Selma Bajrami našla se na udaru srbijanskih medija nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem pjeva albansku pjesmu „Valle Kosovare” i uz nju pokazuje dvoglavog orla, koji je simbol albanskog naroda.

Zabrana nastupa

Nakon toga nekoliko profila tražilo je zabranu nastupa ove bh. pjevačice na srbijanskim televizijama i otkazivanje njenih gostovanja u Srbiji. Čak je jedna televizija objavila anketu u kojoj pitaju da li Selmi treba zabraniti ulazak u Srbiju.

- Kao što većina zna, moji korijeni jesu s Kosova, dakle, moj djed je Albanac s Kosova. Na tom nastupu su iz publike tražili da otpjevam tu pjesmu i ja nisam imala razloga da to ne uradim. Sutra, kada dođem u Beograd, otpjevala bih „Odakle si, sele“. Muzika pobjeđuje svako zlo - oglasila se Selma nakon medijskog linča.

Zasmetala sam

No, sada se našla na meti još žešćih prijetnji. Za „Dnevni avaz“ kaže kako ona zna ko stoji iza ovog linča.

Selma Bajrami. Foto: Dejan Milićević

- Nekome sam, očito, zasmetala jer sam se vratila na srbijansku scenu na velika vrata. Nažalost, počela sam dobivati i prijetnje smrću iz Srbije. Znam ko je sve ovo pokrenuo i neka mu je na čast, ovako nasrtati na jednu ženu i majku - kazala je Bajrami. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.