NAŠLA SE U TOP 10

Tejlor Svift jedina žena na listi najplaćenijih zvijezda na svijetu

Pjevačica je zaradila 92 miliona dolara u prošloj godini

Tejlor Svift. Instagram

N. A.

15.2.2023

Tejlor Svift (Taylor Swift) jedina je žena koja se našla na Forbesovoj listi 10 najplaćenijih zvijezda na svijetu, što je čini jedinom ženom koja se pojavila u prvih deset.

Pjevačica je zaradila 92 miliona dolara u prošloj godini, a prijavljeni prihod proizlazi iz prodaje albuma, streamova, ugovora o licenciranju i sinhronizovanja. Podsjetimo, Svift je prošle godine objavila svoj 10. studijski album pod nazivom "Midnights", koji je srušio sve rekorde.

Naime, album je srušio Spotifyev rekord za najveći broj jednodnevnih streamova i prodao najviše vinilnih ploča u jednoj sedmici 21. stoljeća te tako postao najprodavaniji te godine.

Na samom vrhu Forbesove liste je rock bend Genesis koji je zaradio 230 miliona dolara po prodajnom mjestu. Na drugom mjestu je Sting sa zaradom on 210 miliona dolara, a Tejlor Peri (Tyler Perry) našao se na trećem mjestu popisa sa zarađenih 175 miliona dolara.

Na listi su se našli i tvorci South Parka Tyler Parker i Matt Stone, kao i tvorci Simpsona James L. Brooks i Matt Groening, ali i Brad Pitt, Rolling Stones, James Cameron i Bad Bunny.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.