"RUŽE UVELE"

Osman Hadžić i Anid Ćušić snimili duet

Premijera je 22. novembra

Anid Čušić i Osman Hadžić. Društvene mreže

L. S. R.

6.11.2023

Osman Hadžić, nakon što je bio gost na drugom koncertu Aleksandre Prijović u sarajevskoj dvorani Zetra, snimio je spot za pjesmu “Ruža uvela” sa Mostarcem Anidom Ćušićem.

Rado sam prihvatio Aleksandrin poziv

- Na koncertu u Zetri je sve bilo fenomenalno. S obzirom na to da Aleksandra na svojim nastupima uvijek izvodi moju pjesmu "Ti mene ne voliš", rado sam prihvatio poziv i bio dio spektakla u Sarajevu. Kada je u pitanju duet sa Anidom, svake sedmice imam barem jedan poziv za snimanje zajedničkih pjesama. Ono što je presudilo da pristanem je pjesma, ako je ona dobra i osjetim energiju, onda prihvatim snimanje dueta. Anid je kompletna ličnost, dobar čovjek, muzičar i pjevač - kaže Osman Hadžić.


Ćušić je sretan što je snimio duet sa Hadžićem, a to mu, kaže, čini čast i zadovoljstvo. Popularni Mostarac je ujedno autor teksta i muzike za “Ružu uvelu”.

Snimanje u Mostaru

- Svi znamo ko je Osman i kakve hitove ima. Nadam se da će naša pjesma naći put do slušalaca i da će se pjevati i slušati na radio stanicama. Ovo je prva pjesma koju sam pisao za sebe, a radio sam dosta i za druge pjevače. Snimali smo je u Mostaru u studiju Mas, a naš prijatelj Gabrijel Prusina je radio aranžman. Radili smo zajedno druge projekte, ali smo na ovom baš dugo bili angažirani. Spot je djelo studija Vemine iz Sarajeva, sa kojim sam snimao i ranije. Pjesma će biti objavljena 22. novembra – otkriva Ćušić koji će za Novu godinu pjevati u Čikagu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.