ADI SELIMOVIĆ

Šeher viđen dječijim očima: Pogledajte premijeru spota za pjesmu "Sarajevo Cycle"

Kako Selimović ističe, ovo je mala ljubavna priča o djeci i mladima od šest do 16 godina

Scena iz spota Adija Selimovića. Instagram

D. H.

27.11.2023

Bh. muzičar Adi Selimović danas je objavio spot za pjesmu "Sarajevo Cycle", a koji je nastao u saradnji s timovima mladih plesača iz Sarajeva.

Autor muzike i sporta

Adi Selimović ujedno i autor muzike i spota, a za kameru je bio zadužen Luka Stojković iz Beograda.

Kako Selimović ističe, ovo je mala ljubavna priča o djeci i mladima od šest do 16 godina, koji ne konzumiraju cigarete i ne piju alkohol te su po rođenju čiste duše i iskrena srca, različitih religija, ali istih potreba.

- Prilikom prvog susreta sa dječacima i djevojčicama, budućim akterima, uvidjevši tu naivnost i iskrenu emociju u njihovim očima, samo sam rekao, to je samo igra i sve je bolje od nečega što je bilo, već viđenog, iako je 'gore', samo nek nije isto, osjetite svoj ritam i gurajte svoj đir. Pobjegnite od svoje sive svakodnevnice, od brata koji vas maltretira, budite hrabri i dajte ono što vaša esencija nosi. Ja imam vjeru u vas, a poslije vas u životu očekuju ovi 'maheri' koji znaju kako se utjeruje vjera i religija u vas. Ja nisam taj, ali mi vjerujte jer ja vjerujem vama - poručio je Selimović.

Muzika na relaciji Sarajevo - Beograd

Muzika za video snimana je na relaciji Sarajevo - Beograd, a s Adijem Selimovićem sarađivali su Đani Pervan i Milan Stanković. Mastering pjesme rađen je u Londonu u Abbey Road Studios.

"Radom na ovom spotu, osjećao sam se privilegirano. Potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku i hvala im na tome. Nadam se da će barem biti ovo lijepa uspomena za sve nas. Ovaj spot nije bio 'rob' današnjeg vremena, podjele i potrebe za životom iznad standarda. U ovom spotu nema iluzija niti konzumerističkog pristupa, ovo je čista prirodna patina i slobodni duh mladosti", naveo je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.