SPORT

BIZARNIJE NE MOŽE Najveći sportski seks skandali: Oni su zamijenili žene i porodice!

Nevjerovatne priče o sportskim herojima

Autor:(A. Vr.)

7.1.2015

U današnje vrijeme život svjetski poznatih sportista nalazi se pod posebnim povećalom javnosti i teško da koji sočan detalj može promaknuti medijima.

Sjećate se Shawna Kempa? Bivši košarkaš NBA momčadi Seattle Supersonicsa bio je tijekom karijere poznat po svojim moćnim zakucavanjima. Ali do 1998. godine najbolji su dani bili iza njega. Sljedećih godina Kemp se mučio na košarkaškim parketima i mijenjao je ekipe (Cleveland, Portland, Orlando), a pokazalo se da je vodio buran život izvan svjetala reflektora. Naime, u javnost je procurila informacija da je otac sedmero djece sa šest različitih žena, prenosi sportski.net.hr.

Denny Neagle je tokom 1990-ih godina bio jedan od najboljih bacača u profesionalnoj američkoj bejzbol ligi (MLB). Godine 2001. potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 51 milijun dolara sa Colorado Rockiesima, ali nikad nije ispunio visoka očekivanja. Da stvar bude još gora, jedne ga je noći zaustavila policija i uhvatila ga u automobilu s prostitutkom koja je bila usred pružanja svoje usluge. Inače, u to je vrijeme Neagle bio oženjen.
 

Iron Mike iza rešetaka

0217007-48

Mike Tyson

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson je zbog silovanja Desiree Washington 1992. godine osuđen na šest godina zatvora, od čega je odležao tri godine. Po izlasku iz zatvora vratio je svoj naslov boksačkog prvaka, ali nije to bio više onaj isti dinamičan boksač kakav je bio prije osude.

Nekad najbolji svjetski teniser Boris Becker je 1999. godine u Wimbledonu rano završio svoj nastup. Kako je ublažio bol od ranog ispadanja? Aferom sa ženom u spremištu za metle jednog londonskog suši restorana. Rezultat cijele afere bilo je dijete koje Becker u početku nije priznavao. U početku je slavni teniser negirao priču, ali na kraju je priznao očinstvo.

NBA košarkaš Greg Oden je poznat po brojnim povredama koje su ga udaljile od parketa dobar dio njegove karijere. Ali bivši igrač Portlanda i Miamija našao je načina kako se zabaviti za to vrijeme. Fotografirao je sebe samoga u nagim izdanjima, te je fotografije poslao svojoj djevojci. Ali naravno, nešto je pošlo po zlu i one su završile na internetu.

Čovjek zvan nevolja u vjenčanici!

0403007-48

Dennis Rodman

Dennis Rodman je tokom cijele svoje NBA karijere bio poznat po osebujnom ponašanju, na košarkaškom parketu i izvan njega. Njegovo bizarno ponašanje doseglo je vrhunac 1997. kada se na potpisivanju vlastite autobiografije pod imenom "Loš koliko želim biti" pojavio ni manje ni više nego u vjenčanici. Osebujne frizure, tetovaže koje su mu prekrivale praktički cijelo tijelo, mnogi piersinzi čine se kao mala stvar spram oblačenja kao žena i to u javnosti.

Danas 51-godišnji Eugene Robinson, bivša zvijezda NFL lige (američki nogomet) je 1998. godine dobio nagradu Bart Starr za "visok moralni karakter". Svega nekoliko noći prije Super Bowla XXXIII bivši je igrač Atlanta Falconsa uhićen zbog poticanja na oralni seks i to policajke koja je radila u civilu.

Jedan od najboljih bejzbolaša svih vremena Alex Rodriguez je u svibnju 2007. godine proveo večer u Torontu s plavušom, čiji je identitet kasnije objavljen, a bila je riječ o egzotičnoj plesačici po imenu Joslyn Noel Morse. U trenutku kad je Rodriguez uhvaćen na djelu, bio je u braku, a razvod je uslijedio sljedeće godine. Ubrzo se u javnosti pojavila glasina o ljubavnoj vezi Rodrigueza i pop pjevačice Madonne, ali pokazala se kao neistinita.

Kakva bi to bila priča o seksualnim skandalima bez svjetski slavnog golfera Tigera Woodsa. On je svoju sada već bivšu suprugu Elin Nordegren varao iza svakog ugla, a potvrđeno je javno da je spavao s devet različitih žena njoj iza leđa. Cijeli je slučaj dobio neviđeni medijski publicitet, a uslijedili su odlazak na seksualnu rehabilitaciju i gubitak brojnih sponzora. Woods i Nordegren službeno su se razveli u kolovozu 2010. godine.

0419007-48

Tiger Woods

Završne sedmice NFL sezone 2005. ekipa  Minnesota Vikingsa pronašla je načina kako se zabaviti. Tako su 17 članova ekipe na čelu s igračem Fredom Smootom unajmili dva broda kao i velik broj prostitutki. Ljubavni brod Vikinga je bio senzacija dana u SAD-u, a o seksualnom skandalu se pisalo sedmicama. Smoot je negirao optužbe da je on bio organizator cijelog seks partija.

Oni su zamijenili žene i porodicu!

Fritz Peterson i Mike Kekich bivši su bejzbolaši, veliki prijatelji i suigrači iz New York Yankeesa koji su svjetski poznati zbog jedne velike bizarne priče. Naime, oni su 1973. godine doslovno zamijenili svoje žene i porodicei! Peterson i bivša Susanne Kekich su i dalje u braku i imali su svoje četvero vlastite djece, dok brak između Kekicha i Marilyn Peterson nije dugo potrajao.

bryant

Kobe Bryant

Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša današnjice i treći najbolji strijelac NBA lige svih vremena, je na ljeto 2003. godine proživljavao teške trenutke. Naime, optužen je za silovanje od strane 19-godišnje hotelske službenice. 'Sočni' detalji cijele priče procurili su u javnost, a na kraju je Bryant javno uz bok svoje supruge priznao preljub. Na kraju su u septembru 2004. godine odbačene optužbe za silovanje protiv Bryanta, nakon što je navodna žrtva odbila svjedočiti. Zvijezda LA Lakersa je tokom cijelog procesa izgubila jake sponzore i trebalo mu je vremena da vrati nekadašnji javni ugled.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.