SPORT

Barce "ni na mapi": Sampaoli između Otoka i Gauča

Fena

14.4.2017

Iako su španski mediji nagađali kako bi Sevillin trener Jorge Sampaoli (57) na koncu sezone mogao preseliti na klupu Barcelone, sve je vjerovatnije da će argentinski stručnjak karijeru nastaviti u nekom od engleskih klubova ili na klupi argentinske reprezentacije.

 - Nadam se kako ću dobiti priliku raditi u Engleskoj. Želio bi se okušati u ligi u kojoj rade neki od najboljih stručnjaka na svijetu - poručio je Sampaoli.

Na 'Otoku' nagađaju da bi njegov novi klub mogao biti Arsenal. 'Topnici' ove sezone bilježe očajne rezultate i sve se glasnije spominje odlazak Arsenea Wengera koji je u klubu već 21 godinu.

-Želio bi svoje iskustvo i znanje prenijeti u Englesku - dodao je.

Sampaoli je u junu 2016. preuzeo Sevillu, međutim čini se kako je izgubio motive u Primeri.

- Ja sam zahvalan Sevilli. Međutim, Primera ima tri ekipe koje su daleko iznad svih. Teško je raditi kada je to lice stvarnosti. Rođeni ste sa željom za pobjede, ali zbog svoje ograničene finansijske moći teško se boriti za naslov prvaka. Mi smo do sada imali najbolju sezonu u historiji kluba kada govorimo o prvenstvu, a to nije dovoljno - poručio je 57-godišnji Argentinac.

Sampaoli se u posljednje vrijeme spominje i kao mogući novi selektor argentinske vrste. Edgardo Bauza je u ponedjeljak dobio otkaz nakon slabih rezultata u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Bauza je 'Gauče' preuzeo u kolovozu prošle godine naslijedivši Gerarda Martina, a u osam utakmica ostvario je tri pobjede, dva remija i tri poraza što je Argentince gurnulo na peto mjesto, ono koje ne vodi direktno u Rusiju. Kap koja je prelila čašu kod argentinskih čelnika bio je poraz u Boliviji (0-2).

Argentinski mediji navode kako su čelnici AFA spremni platiti Sevilli milijun i pol eura odštetne klauzule kako bi doveli Sampaolija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.