TRANSFERI

Prvi odlasci iz Liverpula već na vidiku

Solanke na meti mnogih klubova

Klop: Odlaze igrači koji griju klupu. Arhiv

Avaz Sport

30.12.2018

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je posložio kockice, Liverpul odavno nije imao jači tim, ali neki igrači su marginalizirani. Iako su povrede defanzivaca zaprijetile da poremete planove njemačkom stručnjaku, sve je izvjesnije da od pojačanja u januaru neće biti ništa. Ali će zato biti odlazaka.

Otočni mediji javljaju da se dvojica Liverpulovih rezervista nalaze na izlaznim vratima Enfilda Dominik Solanke (Dominic) i Natanijel Klajn (Nathaniel Clyne).

Obojica imaju malu minutažu, mučile su ih i povrede, a kada su se oporavili, nisu uspjeli da se izbore za bitniju ulogu pored već standardnih prvotimaca.

Solanke i dalje važi za jednog od najvećih talenata otočnog fudbala iako se nije proslavio za 18 mjeseci na Enfildu otkako je došao iz Čelzija. 

Međutim, gomila klubova je zainteresirana za njega. Solankea žele Kristal Palas, Bornmut, Brajton, Votford, Hadesrfild i Glazgov Rendžersi.

Većina tih klubova ga želi na pozajmicu s pravom otkupa ugovora, ali Solanke nije za tu opciju. On vidi svoju budućnost na Enfildu i na pozajmicu bi otišao samo kako zbog minutaže i forme kako bi naljeto uvjerio Klopa da mu pruži ozbiljniju šansu.

Dok vlada interes za mladim ofanzivcem, ponude stižu i za Natanijela Klajna. On je potpuno izgubio bitku za mjesto startera s Aleksanderom Arnoldom (Alexander) i Gomezom. 

Tek u posljednjih nekoliko je počeo dobivati šansu zbog povrede Gomeza, uglavnom ulazeći s klupe. Kada se Gomez oporavi, teško je očekivati minutažu za Klajna i zbog toga bi mogao napustiti klub u januaru. Želi ga Bormut, koji traži zamjenu za povrijeđenog kapitena Frensisa (Francis). Zainteresiran je i Fulam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.