ZVANIČNO

Nikola Komazec stigao na Tušanj

Srbijanski napadač naredne sezone nosit će dres Slobode

Komazec: U karijeri grao za čak 19 klubova. FK SLOBODA TUZLA

A. V.

30.6.2022

Srbijanski napadač Nikola Komazec se nakon osam godina vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i ove sezone će nositi dres tuzlanske Slobode.

Nikola Komazec rođen je 15. novembra 1987. godine i u svojoj karijeri igrao je za čak 19 klubova. U Slobodu stiže iz Ajuthaja Junajteda, a prethodno je igrao za Hajduk Kula, Petroljul, Maribor, Sufanburi, Sarajevo, Busan, Haugesund, Pataja Junajted, Dinamo Batumi, Saut Čajna, Smouhu, Salam Zgartu, Pegasus, Bhajangkaru, Sautern, Kitče, Kosice i Kasetsart.

S Mariborom je bio prvak Slovenije u sezoni 2012./13. te je dva puta osvojio i slovenski Kup. Naredne sezone je osvojio Kup BiH sa Sarajevom, a u sezoni 2019./20. je sa svojim klubom Kitče osvojio prvenstvo Hong Konga.

- Jako sam sretan što sam došao u Tuzlu. Sloboda je jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine i također jedan velikan u staroj Jugoslaviji. U Slobodu sam došao zbog veličine kluba, tradicije, navijača, također i blizine mojoj kući, pošto sam poslije dugog niza godina odlučio vratiti se i biti bliže kući. Očekujem da ćemo zajedno da ostvarimo mnogo uspjeha i da ćemo da obradujemo naše navijače - izjavio je Komazec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.