FORMULA 1

Još nije prijavljen za novu sezonu: Hamilton bi uskoro mogao biti u centru skandala

Prva se utrka nove sezone vozi u Bahreinu 20. marta i gotovo svi su objavili službene liste svojih vozača

Hamilton brine sve u Mercedesu. Getty images

M. K.

28.1.2022

Sve se više priča kako će višestruku prvak Formule1 Luis Hamilton (Lewis Hamilton) otići u penziju, a te glasine postaju sve ozbiljnije kako se približava početak nove sezone. 

Prva se utrka nove sezone vozi u Bahreinu 20. marta i gotovo svi su objavili službene liste svojih vozača, ali ne i Mercedes.

Hamilton bi se mogao u centru skandala, jer ima važeći ugovor s Mercedesom za 2022, te za sezonu 2023. godine i za sada nije javno govorio o tome da bi mogao raskinuti saradnju od koje zarađuje gotovo 50 miliona eura na godinu. Za to vrijeme u  Mercedesu je pravna služba spremila nekoliko scenarija ako Hamilton napusti "oktanski cirkus", prenose svjetski mediji.


Mercedes je pripremio i nekoliko tužbi protiv Britanca prema kojima bi od sedmerostrukog svjetskog prvaka potraživao desetine miliona eura odštete.

Pravni stručnjaci kažu kako bi Mercedes, ako se Hamilton odluči na jednostrani raskid saradnje, bez ikakvih problema dobio te tužbe, a Luiis bi preko noći mogao ostati bez najmanje 100 miliona eura što bi bio veliki finansijski udarac za njega, iako je samo od ugovora do sad zaradio gotovo 300 miliona eura, plus sponzori i ugovori izvan F1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.