PRODUŽIO UGOVOR

Ferstapen u Red Bullu do kraja 2028.

Nizozemac će godišnje zarađivati između 40 i 50 miliona eura

Ferstapen: Želi zadržati broj jedan. TWITTER

A. V.

3.3.2022

Svjetski prvak u Formuli 1 Nizozemac Maks Ferstapen (Max Verstappen) potpisao je produženje ugovora na pet godina što znači da će ostati u timu Red Bulla do kraja 2028. godine.

Ferstapen, čiji ugovor ističe krajem 2023, "potpisao je produženje ugovora koji će ga u timu Red Bulla do kraja 2028. godine", navodi Red Bull u svom priopćenju.

Red Bull nije otkrio finansijske pojedinosti dogovora, no mediji procjenjuju da je Nizozemac ugovorom dobio između 40 i 50 miliona eura godišnje.

- Stvarno uživam biti dio momčadi Oracle Red Bull Racing Team, tako da je bilo lako odlučiti ostati ovdje do kraja 2028. - rekao je Ferstapen koji će ove godine opet voziti zajedno s Meksikancem Serhiom Peresom (Sergio Perez).

- Volim ovu momčad i prošla je godina bila jednostavno nevjerovatna, naš cilj od 2016. otkako smo zajedno bio je osvojiti prvenstvo i to smo učnili tako da je sada cilj zadržati broj jedan na bolidu - dodao je.

Ferstapen, koji je u Formuli 1 debitirao s Red Bullovim Toro Rossom kao 17-godišnjak 2015. u decembru je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Pobjednik u 20 utrka, od kojih je prva bila 2016., sada će biti otprilike jednako plaćen kao Luis Hamilton (Lewis) čiji ugovor s Mercedesom ističe na kraju sljedeće sezone i koji godišnje zaradi 40 milona funti, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.