FORMULA 1

Fetel pozitivan na koronavirus, Hilkenberg ga mijenja u Bahreinu

Nijemac neće učestvovati na prvoj utrci sezone

Sebastijan Fetel. AGENCIJE

A. V.

17.3.2022

Nijemac Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) iz Aston Martina, pozitivan je na koronavirus, i neće učestvovati na prvoj VN nove sezone Formule 1 koja se u nedjelju vozi u Bahreinu nego će ga zamijeniti sunarodnjak Niko Hilkenberg Niko Hilkenberg (Nico Hulkenberg).

Od prošle sedmice kada su počele predsezonske probne vožnje, Fetel je drugi vozač koji je pozitivan nakon Australca Danijela Rikarda (Daniel Ricciardo) iz McLarena, koji je u međuvremenu ozdravio i može učestvovati na VN Bahraina u nedjelju.

Od početka pandemije 2020. godine pozitivni na koronavirus bili su Meksikanac Serhio Peres (Sergio Perez), Kanađanin Lens Strol (Lance Stroll), Britanac Luis Hamilton (Lewis), Finac Kimi Raikonen (Raikkonen) i Rus Nikita Mazepin te su zbog toga propustili neke utrke.

VN Bahreina, prva utrka nove sezone Formule 1 koja ih ima ove godine 22, počinje u petak u 15.00 sati po lokalnom vremenu (13.00). Kvalifikacije u subotu i sama utrka u nedjelju počinju u 18.00 sati (16.00 po našem vremenu), prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.