ZBOG NEPRAVILNOSTI

Tesla povlači više od 1,6 miliona vozila u Kini

Kineska državna uprava za regulaciju tržišta objavila je opoziv u petak

Tesla povlači više od 1,6 miliona vozila u Kini. Twitter

Anadolija

6.1.2024

"Tesla" povlači više od 1,6 miliona električnih vozila modela S, X, 3 i Y uvezenih u Kinu zbog problema s automatskim funkcijama upravljanja i kontrolama brave na vratima, prenosi Anadolija.

Kineska državna uprava za regulaciju tržišta objavila je opoziv u petak. Navodi se da će “Tesla Motors” u Pekingu i Šangaju koristiti tehnologiju daljinske nadogradnje za rješavanje problema, tako da u većini slučajeva vlasnici automobila ne bi morali posjećivati “Tesline” servisne centre za nadogradnju.

- Kada je uključena funkcija automatskog upravljanja, vozači mogu zloupotrijebiti funkciju kombinovane vožnje, povećavajući rizik od nesreća - navodi se u obavijesti.

Opoziv da se ispravi kontrola otključavanja vrata za uvezene modele S i Model X EV odnosi se na 7.538 vozila proizvedenih između 26. oktobra 2022. i 16. novembra 2023. godine, a potrebno je da se spriječi otvaranje brava vrata pri sudaru.

Do ovoga je došlo nakon povlačenja više od dva miliona Tesla EV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama prošlog mjeseca kako bi se poboljšao sistem za praćenje vozača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.