9. JUNA

Najuzbudljivije avanture Red Bull Driftbrothersa, majstora drifta koji u junu stižu u Sarajevo

Ulaz na događaj će biti besplatan

Red Bull - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
El. T.

8.5.2024

U sklopu Red Bull Showruna, uzbudljivog automobilističkog spektakla koji 9. juna stiže na sarajevske ulice, pred publikom će nastupiti slavni Red Bull Driftbrothers dvojac. Ovo su njihove najzanimljivije avanture do sada.

Braća Elias i Johannes "Joe" Hountondji iz Njemačke, čine Red Bull Driftbrothers dvojac čiji performans će biti dijelom Red Bull Showruna u Sarajevu. Na trasi od Alte do Tehničke škole i nazad, demonstrirat će svoje impresivno umijeće driftanja, a posebna poslastica svakako će biti majstorije koje će izvoditi na raskrsnicama – kod Alte i SCC-a i kod Tehničke škole.

Dok čekamo njihov dolazak u bh prijestolnicu, prisjetimo se nekih od njihovih najzanimljivijih avantura do sada, pored osvojenih titula na drift takmičenjima.

Uzbudljive avanture i adrenalinski nastupi

Jedna od najuzbudljivijih avantura Red Bull Driftbrothers dvojca dogodila se na turneji u Švicarskoj, gdje su sa svoja dva BMW-a M4 uživali u spektakularnom driftu od Lugana, preko prevoja Neufenen i Furka, do Muzeja transporta u Lucernu.

Također, učestvovali su na legendarnom Festivalu brzine Goodwood, gdje su uprkos uskoj stazi realizirali prvi drift u tandemu na ovom mjestu ikada.

Prije nekoliko godina su zajedno s F1 vozačima Maxom Verstappenom i Danielom Ricciardom uživali u driftu na Red Bull Ringu i tako dvojcu iz svijeta Formule 1 omogućili novo, potpuno drugačije iskustvo u odnosu na ono na koje su navikli.

Na istoj stazi u Austriji driftali su još jednom prilikom, kada su nezaboravne trenutke poklonili jednom od fanova.

Drift majstorima ne smeta ni hladnoća pa su pomogli BMW M odjelu u testiranju električnog prototipa u Arktičkom krugu.

Zanimljiv nastup

Braća su imala zanimljiv nastup i u Milton Keynesu, domu Red Bull Racinga, u sklopu proslave osvanjaja dvostruke titule u Formuli 1. Upravo ovaj nastup može biti pokazatelj onoga što očekuje i mnogobrojnu publiku tokom Red Bull Showrun događaja zakazanog za 9. juni u Sarajevu.

Ulaz na događaj će biti besplatan, ali za one koji žele pogled iz prvih redova, u prodaji su karte za Fan Pit koje je moguće kupiti putem servisa Kupi Kartu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.