BORBA STOLJEĆA

Nurmagomedov: Hvala Bogu, šampion sam, ovo nije moja bolja strana

Rano jutros pobijedio Irca

AFP

Avaz Sport

7.10.2018

Dagestanac Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) je rano jutros po našem vremenu u spektakularnoj borbi pobijedio Konora Mekgregora (Conor McGregor) uspjevši tako odbraniti titulu lake kategorije UFC-a. 

Habib je u Las Vegasu napravio pravi šou, jer je nakon pobjede protiv Irca preskočio kavez, obračunavši se s njegovim timom. On je bio bijesan na silne uvrede koje je dobio prije meča, ali i tokom same borbe.    

Ovaj Rus se nakon meča i ludnice pojavio na pres-konferenciji, jer je želio u kratkim crtama reći šta želi. Habib je tom prilikom potvrdio da su ga Konorovi ljudi vrijeđali na vjerskoj osnovi, kao i njegovu porodicu i zemlju.    

Također, otkrio je da se nakon meča čuo s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Iskreno se i od srca izvinjavam komisiji u Nevadi i Las Vegasu. Nije ovo moja bolja strana. Ovo nije moja bolja strana. Kako to da svi pričaju o tome da sam ja preskočio kavez? Kako to da niko ne priča o vrijeđanju moje vjere, države, porodice i mog oca koji me učio da moram sve poštovati. Konor i njegova ekipa su sve to promišljeno uradili. Hvala Bogu, pojas je tu i ovdje je to najvažnije. Hvala vam što ste me čekali ovdje i još jednom se izvinjavam. Elhamdulillah, ja sam neporaženi šampion. Upravo me zbog toga nazvao predsjednik Putin i čestitao mi - rekao je između ostalog Habib, a zatim napustio konferenciju.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.