DŽUI-DŽICU

Takmičari kluba Arena BJJ zasjali u punom sjaju

Vrhunski rezultati na velikom turniru u Sarajevu

Arena BJJ: Kruna kvalitetnog rada

N. D.

8.4.2019

U organizaciji Akademije borilačkih vještina Bushido Sarajevo, proteklog vikenda organiziran je treći po redu Evropski kup u brazilskom džiu-džicu. Učešće je uzelo oko 280 takmičara, a ovaj turnir svrstava se među tri najjača u ovom dijelu Evrope.

Posebnu simboliku ima što je takmičenje organizirano 6. aprila na Dan grada Sarajeva. Dan velikih događaja, a za sarajevski Klub brazilske džiju džice Arena BJJ dan velikog uspjeha. U Sarajevu su nastupili takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine, a Arena BJJ je zabilježio značajan uspjeh i veliki rezultat nastupivši sa ukupno 40 takmičara u svim kategorijama i starosnim skupinama - djeca, mladi i odrasli.

Sarajlije su proglašene najuspješnijim klubom na takmičenju. Osvojili su 28 medalja, od toga 8 zlatnih, 9 srebrnih i 11 bronzanih. Ovi rezultati su kruna rada glavnog trenera Almira Kapića i njegovih saradnika, a inače iz Arene BJJ su nakon takmičenja čestitali Bushidu na odličnoj organizaciji turnira. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.