BRAZILSKA DŽIUDŽICA

Zapažen nastup Arene na turniru u Sarajevu: Brazilac Karlos Silva najbolji borac

Na pripremama za ovaj turnir smo imali pojačanje iz Brazila profesora Karlosa Silvu, rekao je Almir Kapić

Karlos je zavolio Bosnu i kaže da je džiudžica u našoj zemlji na zavidnom nivou. Avaz

Piše: G. Š.

27.3.2022

Na "Submission Grappling Championship" (SGC) u Sarajevu učestvovalo je više od 200 takmičara. Riječ je o "No-Gi grappling" takmičenju koje prati "Round Robin" sistem, što znači da je svaki učesnik imao minimalno tri do četiri borbe u svojim kategorijama, u zavisnosti od broja prijava. Ova vrsta turnira omogućava takmičarima da se bore protiv više različitih protivnika, iz kojeg izlaze sa više takmičarskog iskustva.

Zapažen rezultat imali su takmičari iz kluba BJJ Arena Sarajevo, za koji je na ovom međunarodnom turniru nastupio jedan odlični borac iz Brazila.

- Na pripremama za ovaj turnir smo imali pojačanje iz Brazila profesora Karlosa Silvu (Joau Carlos Silva), koji je u Areni proveo mjesec dana i na turniru je odradio 11 briljantnih borbi osvojivši dvije zlatne medalje. Proglašen je za najboljeg borca na turniru -  kaže Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu, te dodao:

- Karlos je zavolio Bosnu i kaže da je džiudžica u našoj zemlji na zavidnom nivou. Zahvaljujemo se njegovom mentoru Froti Augustu, iz čijeg tima dolazi Karlos. On se zahvalio BJJ Areni, klubu u kojem se, kako kaže, osjeća kao kod kuće. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.