BORILAČKI SPORT

Razbijač Nganu: Jednom sam lovio nokaut i obilo mi se o glavu

Za 20 sekundi demolirao Žairzinja Rozenstruka

Naganu: Nokaut za 20 sekundi. UFC

Avaz.ba

12.5.2020

Frensis Nganu (Francis Ngannou) u subotu na nedjelu je u Džeksonvilu demolirao Žairzinja Rozenstruka (Jairzinho Rozenstruik). Trebalo mu je 20 sekundi da protivnika pošalje u carstvo snova. UFC teškaš je sada ušao u historiju ove organizacije kao prvi borac koji je u četiri borbe zaredom ostvario nokaut u prvih 90 sekundi meča.

Malo je frustrirajuće što se ne mogu boriti duže, rekao je Kamerunac. 

Ranije je riješio Kurtisa Blejdsa (Curtis Blaydes) za 45 sekundi, Kejna Velaskeza (Cain Velasquez) za 26 te Žuniora dos Santosa (Junior) za 71 sekundu.  

Nganou će se u sljedećoj borbi boriti za naslov prvaka teške kategorije. Čeka da prije toga prvak Stipe Miočić odradi treći okršaj s Danijelom Kormijeom (Daniel Cormier). Kamerunac je otkrio da mu je u samo jednoj borbi u karijeri cilj bio odmah nokautirati suparnika. 

- Samo jednom sam razmišljao o tome da što prije trebam završiti borbu. To je bilo protiv Miočića i obilo mi se o glavu. Ne smijem to raditi, ne smijem loviti nokaut. Moram odraditi posao onako kako sam se pripremio, a nokaut će nakon toga sam doći. Frustrira me situacija u teškoj kategoriji. Očekivao sam da ću se boriti za titulu, no to se nije dogodilo. Tražili smo da ova borba bude za privremenu titulu, ali to nisu htjeli napraviti, naglasio je Nganu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.