BORILAČKI SPEKTAKL

Adnan Ćatić: Nakon pobjede protiv Rosta zahtijevat ću revanš od Oskara de la Hoje

To mi duguje, jer svi koji išta znaju o boksu, znaju i to da sam ga pobijedio u borbi 2004. godine, ali pokrale su me sudije

Ćatić: Spreman sam za povratak u ring. Arhiva

G. Š.

16.12.2020

Nakon skoro pet godina pauze, naš najbolji bokser Adnan Ćatić se 19. decembra (19 sati) u Hamburgu protiv Nijemca Tima Rosta vraća u ring.


- Moj protivnik neće primijetiti da sam ‘zahrđao’. Uvjeravam vas u to i da sam spreman za povratak u ring, rekao je Ćatić, te dodao:


- Borba Majka Tajsona protiv Roja Džonsa pokazala je da starosna dob nije bitna u ovom sportu, ali disciplina, marljivost i ambicija jesu. Nakon što Timu Rostu nanesem prvi poraz, zahtijevat ću revanš od Oskara de la Hoje. To mi duguje, jer svi koji išta znaju o boksu, znaju i to da sam ga pobijedio u borbi 2004. godine, ali pokrale su me sudije.


De la Hoya je već 11 godina u penziji - od 2009. godine, i ima već 47 godina, a Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu protiv Fjodora Čudinova, nakon koje je bio pozitivan na nedozvojene supstance, a u aprilu ove godine osuđen je zbog utaje poreza na tri godine zatvora... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.