LIČNOST DANA

Adnan Ćatić: Povratak otpisanog

Iako su mnogi pomislili kako je rekao posljednju riječ u boksu, još jednom ih je razuvjerio

Ćatić: Savladao sudijskom odlukom turskog borca. Facebook

20.2.2023

Adnan Ćatić ponovo je završio meč uzdignute ruke. Borac koji je prije 11 mjeseci još jednom bio prežaljen, našao je snage da se uzdigne i da se vrati na pobjedničke staze.

Nije bilo lako, ali je očigledno da Ćatić nije ni birao lako, nego baš onako kako je tekla cijela njegova bokserska karijera. Izašao je i pošteno se borio protiv turskog borca koji nikako nije za potcjenjivanje.

A zaslužio je Ćatić (za mnoge otpisani) da se raduje. Čovjek koji je prošao kroz sudski proces, a mnogi će reći - tek nakon što je napustio veliku njemačku menadžersku kuću i krenuo od nule.

Godinama je Ćatić bio poput krave muzare za njemačke promotore, a onda se odlučio krenuti sam. Ima li taj njegov „bijeg“ veze s kasnijim progonom, sada možda nije ni bitno, ali je jasno da je on i danas čovjek koji je spreman ući u ring i bukvalno se pobiti na 10 rundi, pa i u ovim godinama.

I neka tako potraje, jer Ćatić je, očigledno, sada našao novi motiv. Slobodan, svoj i bosanskohercegovački, traži put do nekog novog pojasa, a BiH se i ne može baš pohvaliti ozbiljnim titulama u profesionalnom boksu još od Marijana Beneša iz vremena bivše države. Zašto ne, neka nam je Ćatić donese.

Adnan Ćatić rođen je u Leverkuzenu 31. januara 1979. godine. Godinama je nastupao kao Nijemac pod imenom Feliks Šturm (Felix Sturm), a uspio je čak pet puta biti legitimni prvak svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.