BORILAČKI SPORT

Spektakl u Teksasu, Kanelo i Sanders boksuju pred čak 70.000 ljudi

Rekordni broj gledatelja na sportskim događajima od početka pandemije

Boksat će se na ogromnom stadionu AT&T, domu NFL ekipe Dalas Kaubojsa. AGENCIJE

A. Vatreš

7.5.2021

Meksički bokser Saul "Kanelo" Alvarez (Canelo), nositelj pojasa prvaka verzija WBA i WBC, i Englez Bili Džo Sanders (Billy Joe Saunders), prvak u verziji WBO, sučeljavaju se u subotu u borbi za ujedinjenje naslova u super srednjoj kategoriji pred čak 70 hiljada gledatelja koji prkose pandemiji na stadionu u Arlingtonu u Teksasu.

To će biti rekordni broj gledatelja na sportskim događajima od početka pandemije, a prema promotoru Ediju Hernu (Eddie Hearn), past će i rekord gledatelja za bokserski meč u natkrivenom ograđenom prostoru u Sjedinjenim Državama. Godine 1978. godine Lion Spinks (Leon) je pred 63.352 ljudi u Superdomeu u Nju Orleansu pobijedio legendarnog Muhameda Alija (Mohamed).

Boksat će se na ogromnom stadionu AT&T, domu NFL ekipe Dalas Kaubojsa, gdje će atmosfera biti još užarenija zbog "Cinco de Mayo", meksičkog nacionalnog praznika, prenosi Hina.

Meksikanac u karijeri ima 55 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, koji mu je nanio legendarni Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) 2013., dok je Englez Sanders neporažen u 30 borbi u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.