BOKS

Kanelo Alvares postao apsolutni kralj super-srednje kategorije

Meksikanac objedinio sva četiri naslova svjetskog prvaka

Trenutak kada je Alvares nokautirao Plenta. AGENCIJE

Piše: A. V.

7.11.2021

Meksički bokser Saul "Kanelo" Alvares (Canelo Alvarez) objedinio je sva četiri naslova svjetskog prvaka super-srednjoj kategoriji nokautiravši u 11. rundi borbe u Las Vegasu Amerikanca Kejleba Plenta (Caleb Planta).

Plentu je to bio prvi poraz u karijeri u 22. borbi (21-1), dok je Alvares došao do 57. trijumfa u svom 60. nastupu među profesionalcima (57-1-2), a 39. put je nokautirao suparnika.

"Kanela" Alvaresa većina bokserskih stručnjaka smatra najboljim bokserom današnjice u svim kategorijama, a u noći sa subote na nedjelju, pred više od 16.500 gledatelja u MGM Grand Garden Areni postao je prvi Meksikanac u historiji koji je došao do sva četiri pojasa svjetskog prvaka (WBC, WBA, WBO i IBF), preotevši 29-godišnjem Amerikancu jedini naslov (IBF) koji mu je nedostajao.

Plent je do 11. runde uspjevao izdržati neprestane napade Alvaresa, ali ga je Meksikanac uspio srušiti lijevim krošeom. Američki bokser se uspio pridići prije nego što je sudac u ringu završio s odbrojavanjem, no uslijedila je nova kanonada Alvaresovih udaraca, nakon koje je Plent ponovno završio na podu, a sudac prekinuo borbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.