SARAJEVO

BH Machine sprema najveći borilački događaj u državi

Eventi na kojima će učestvovati najbolji domaći i regionalni borci

No limit borilačka mreža: Vodeći bh. kikboksing brend. Avaz

Piše: A. Vatreš

17.8.2021

Ljubitelji borilačkog sporta u BiH i šire uskoro će imati priliku svjedočiti istinskom spektaklu. U organizaciji našeg najboljeg kikboksera Dževada Poturka, na scenu se vraća No Limit turnir, koji ima dugogodišnju tradiciju.


Mašinerija turnira

Ovaj put će to biti mnogo veća priča. BH Machine, preko svoje No Limit borilačke mreže, u saradnji s domaćim institucijama i uspješnim kompanijama unutar države, planira napraviti pravu mašineriju borilačkih turnira, koja će biti proširena i na region.

- Nastavljam s tradicijom No Limit evenata. S obzirom na to da je pandemija stopirala sva dešavanja u svijetu, tako i kod nas, odlučio sam se na korak da nastavim s domaćim brendom No Limit borilačkom mrežom - istakao je Poturak i obrazložio svoje velike planove:

- Nakon evenata koji budu u Sarajevu, probat ću nastaviti kroz BiH, a onda se proširiti prema regionu.

Već je poznat i datum prvog povratničkog turnira. Planirali smo da 2. oktobra bude No Limit 9, koji će biti održan u dvorani u hotelu “Hills”. Inače, sve događaje u budućnosti planiramo raditi na tom mjestu.


Poturak: Veliki planovi. Avaz

Prijenos uživo

Plan je održati 15 događaja godišnje, a svi turniri bili bi prenošeni uživo putem Poturkovog službenog YouTube kanala No Limit Fighting Network s 30 i više sati sadržaja godišnje, uz komentatore i stručne analize.

- Do kraja godine ćemo imati nekoliko evenata, čisto da vratimo stvari na svoje mjesto, kako je to nekad bilo na prošlim eventima. Prvi No Limit event je održan 2009. godine u sarajevskoj Zetri, gdje sam pred prepunom dvoranom pobijedio Petra Vondračeka iz Češke - kazao je Poturak.

Ovaj put on neće u ring, a svoje mjesto će prepustiti mlađim snagama.

- Na ovom eventu se ne planiram boriti. Ima dosta mlađih boraca koji zaslužuju priliku da se pokažu.

Na No Limit eventima nastupit će prvenstveno borci iz BiH i regije, ali i poneki iz Evrope - istakao je Poturak

Sistem takmičenja

No Limit je takmičenje u udarcima šakom i nogom, gdje se za poraz protivnika koriste tehnike elementarne borbe. Pravila su namjerno jednostavna i dizajnirana za maksimalno uzbuđenje, hrabreći borce da idu na direktan nokaut.

Turnir će obuhvatati šest težinskih klasa, tri runde po tri minute, plus mogućnost dvije ekstra runde. Svaki live događaj će se sastojati od deset borbi, borbe za titulu ili sistema kvalifikacionog turnira od osam ili četiri učesnika.

94

borbe u profesionalnoj karijeri odradio je Poturak, ostvarivši 57 pobjeda i 34 poraza, uz tri neodlučena meča.

U svojoj vitrini ima pojaseve WKA evropskog prvaka iz 2003., KOK evropskog prvaka iz 2019. i WAKO svjetskog prvaka iz 2014. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.