BOKSERSKI SPEKTAKL

Lopes se nije mogao pomiriti sa odlukom sudija, novi prvak mu poručio: Čekam te u Australiji

Džordž Kambosos Džunior slavio je protiv Amerikanca Teofima Lopesa i preoteo mu tri pojasa u spektaklu u Njujorku

Žestoka borba prikazana je u Njujorku. AFP

M. K.

28.11.2021

Teofimo Lopes (Lopez), sad već bivši šampion lake kategorije, u Njujorku je poražen od Australijanca Džordža Kambososa Džuniora (George Kambosos Jr.), koji mu je tako odnio pojaseve u bokserkim IBF, WBA i WBO verzijama.

Kombosos je slavio odlukom sudija (115-111,113-114, 115-112), a zanimljivo da je Lopez bio skoro nokautiran već u prvoj rundi, ali je uspio da se vrati i u desetoj i Australijanac doživio isto, prenose regionalni mediji.

Nakon borbe se Lopez se nije mogao pomiriti sa odlikom sudija.

- Kombosos je sjajan borac, ali ja sam pobijedio i to svi znaju. Sudija nije podigao moju ruku iako sam bio ovdje i uradio svoj posao.Zahvaljujem Bogu i svima koji su došli da me bodre. Nisam nikakav gubitnik, dao sam maksimum i pravi sam šampion. Baš me briga šta govore drugi. Ovo je rat, vratit ću se i opet doći po svoje, kazao je Lopes nakon prvog poraza poslije 16 pobjeda.

Pobjednik nije krio sreću nakon trijumfa.

- Vjerovao sam u sebe i dokazao to svima. Nisam kralj, ja sam imperator! I kada nije išlo kako treba vratio sam se u meč kao pravi ratnik. To je bila moja noć i bit će ih još mnogo. Teofimo, primi poraz kao šampion i hajde da se oprobamo opet, u Australiji pred 80 hiljada gledalaca, poručio je Kombosos Amerikancu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.