TEKVONDO

Završen Otvoreni kup Bosne i Hercegovine: Najuspješniji takmičari Novog Grada

Najbolji pojedinci turnira bili su Berin Mujkić, Omer Mehmedović , Stevan Vuletić, te Sadmir Habibović

Učešće na turniru uzeo je ukupno 41 klub, a učestvovalo je nekoliko stotina takmičara.. Avaz

Piše: G. Š.

26.3.2022

Otvoreni tekvondo kup Bosne i Hercegovine održan je u Areni hotela Hills, a najuspješnijim su bili takmičari kluba Novi Grad Sarajevo koji su osvojili 37 medalja - 17 zlatnih, 11 srebrenih i devet bronzanih medalja.


Učešće uzeo 41 klub

Drugo mjesto pripalo je Tekvondo klubu Šampion, čiji su predstavnici osvojili 14 medalja (pet zlatnih, šest srebrenih i tri bronzane medalje), dok je trećeplasirana ekipa u ukupnom poretku Magone Livno sa 12 medalja (četiri zlatne, srebrene i bronzane medalje).

Učešće na turniru uzeo je ukupno 41 klub, a učestvovalo je nekoliko stotina takmičara. 

Turnir je počeo svečanim otvorenjem kojem su prisustvovali sponzori današnjeg takmičenja, i obraćanjem člana predsjedništva Tekvondo saveza BiH Samira Šarića, a turnir je zvanično otvorio Haris Muratović ispred kompanije Porsche BH.

Najbolji pojedinci turnira bili su Berin Mujkić iz kluba Alfa u kategoriji mlađi kadeti, Omer Mehmedović iz Tekvondo akademija Tešanj u kategoriji kadeti, Stevan Vuletić iz ekipe Montenegro Stars u kategoriji juniori, te Sadmir Habibović iz kluba Novi Grad u kategoriji seniori.



Najbolje borkinje

Najbolja mlađa kadetkinja bila je Aylin Šarotić iz kluba Šampion, najbolja kadetkinja Emina Hajdapašić iz kluba Victory, Ema Kurić iz Željezničara bila je najbolja juniorka, dok je najbolja seniorka Sara Tičinović iz kluba Magone Livno.

Nagrade za najbolje pojedince obezbjedila je kompanija Frisa, te je prigodne poklone uručio direktor ove kompanije Arnes Krnjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.