KIK-BOKS

Albert Ugrinčić predstavlja BiH na EP: Tempirao formu za Antaliju

Uradili smo jako dobre pripreme kroz cijelu godinu, a fokusirali smo se da bude najspremniji za EP u Antaliji - – rekao je Ugrinčićev trener Nermin Bašović

Bašović i Ugrinčić. Avaz

Piše: G. Š.

11.11.2022

Albert Ugrinčić, seniorski reprezentativac BiH i član Kik-boks akademije Ilidža predstavljat će našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Antaliji. Seniorski prvak BiH i standardni reprezentativac proglašavan je za najboljeg borca na nekoliko državnih prvenstava... 

 - Uradili smo jako dobre pripreme kroz cijelu godinu, a fokusirali smo se da bude najspremniji za EP u Antaliji - – rekao je Ugrinčićev trener Nermin Bašović, koji je 2003. godine proglašen za najboljeg sportistu BiH i osvajač je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u Francuskoj.

- Posljednji dio priprema uradili smo u našem klubu na Ilidži, a jedan period Albert je boravio na Vlašiću sa reprezentacijom BiH. Albert je jedan od najboljih sportista sa kojima sam radio u dosadašnjoj trenerskoj karijeri i siguran sam da će uspjeti i u narednim godinama na najbolji mogući način predstavljati BiH. Radi se o istinskom sportisti, vrijednom i predanom momku, koji živi sport i tako se i ponaša - Bašović.

Na predstojećem EP-u u Turskoj učestvovat će oko 900 boraca iz 39 zemalja, a naš predstavnik će danas otputovati u Tursku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.