KIK BOKS

Evropski kup u Sarajevu od 5. do 7. maja: Učestvuje 1.000 boraca

Bosna i Hercegovina početkom maja bit će domaćin velikog sportskog takmičenja

Nermin Bašović. Kickboxing akademija Ilidža

19.1.2023

Bosna i Hercegovina početkom maja bit će domaćin velikog sportskog takmičenja. Naime, u glavnom gradu BiH od 5. do 7. maja bit će održan Evropski kup u kik boksu koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kik boks asocijacije, koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

- Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kik boks savez BiH i Kik bosks akademiju Ilidža. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske kik boks federacije. Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou, kako zaslužuje ovaj događaj, i da ćemo okupiti najbolje borce iz regiona i iz Evrope. Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja. Evropski kup u Sarajevu je uvršten u kalendar Evropske i Svjetske kik boks federacije, koja je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta, što predstavlja veliki uspjeh za kik boks, ali i sport u Bosni i Hercegovini – rekao je Nermin Bašović koji već dugi niz godina s dosta uspjeha vodi Kik boks akademiju Ilidža.

Bašović je bio jedan od najboljih kik boksera u BiH, a vrhunac karijere doživio je osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za seniore u Francuskoj 2003. godine, što je ujedno bila prva zlatna medalja sa svjetskih seniorskih prvenstava za Kik boks savez BiH. Osim toga, 2003. godine bio je proglašen za najboljeg sportistu godine u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.