SPEKTAKL U NAJAVI

Deontej Vajlder potvrdio: U ozbiljnim smo pregovorima za meč protiv Enganua

Dogovor je da se održe dvije borbe između Vajldera i Enganua; jednu u boksu, a drugu MMA-u

Deontej Vajlder potvrdio: U ozbiljnim smo pregovorima za meč protiv Enganua. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

1.3.2023

Otako je Fransis Enganu (Francis Ngannou) napustio UFC, u potrazi je za protivnikom za dugo željeni meč u profesionalnom boksu. 

Kamerunac se nadao Tajsonu Fjuriju (Tyson Fury), ali on je u pregovorima za meč protiv Oleksandera Usika (Usyk), kojim bi ujedinili titule.

Nedugo nakon toga, javio se Denotej Vajlder (Denotay Wilder) koji se ponudio za dogovor čak dvije borbe protiv Enganua; jednu u boksu, a drugu MMA-u. 

Fransis je to prihvatio, ali je naglasio kako ga sada zanima samo boks.

Vajlder je to potvrdio u razgovoru za FightHubTV.

- Vodimo ozbiljne rasprave. Pokušavamo dogovoriti dvije borbe, jednu vjerovatno u SAD-u i drugu u Africi. Svi borci su potencijalne mogućnosti. Ne želim nikoga otpisati, razgovaramo sa svima. Sa svim borcima, ali pogotovo onima iz samog vrha. – kazao je Vajlder.

Objasnio je Vajlder i kako funkcioniše organizovanje borbi u boksu.

- Nažalost, poslovna strana boksa je takva. Najčešće sve ide sporo, ali jednom kada se pokrene, ide veoma dobro. Ja sam trenutno u procesu kada stvari stavljam u red. Lokacije, datumi i protivnici, sve to skupa treba nekako organizovati. Za sve to treba vremena, ali niti jedan borac nije siguran - dodao je.

U istom intervjuu je rekao kako je, naravno, zainteresovan i za meč protiv Entonija Džošue (Anthony Joshua), ali kako je ovaj već ugovorio nastup protiv Džermejna Frenklina (Jermaine Franklin), za sad od toga nema ništa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.