MMA

Antonio Plazibat izgubio teškim nokautom u najvažnijoj borbi karijere

Treća runda je bila bolja za hrvatskog borca, ali je Nigerijac sjajnom kombinacijom udaraca na kraju osvojio bodove

Plazibat izgubio teškim nokautom. Marko Lukunić / Pixsell

H. J. I.

17.6.2023

U glavnoj borbi večeri Gloryjevog događaja Collision 5 večeras su se u Roterdamu sučelila dvojica nokautera za status privremenog prvaka najjače organizacije kikboksa (Glory), a samim time i za obveznog izazivača prvaka Rica Verhoevena.

Antonio Plazibat i Tarik Osaro (Tariq) u ovoj borbi nisu uz sebe imali i svog standardnog trenera, već njegove zamjene, ne zato što je spriječen nekom višom silom, već zato što je riječ o istom čovjeku. 

Klupske kolege i sparing partneri

Inače, do ove borbe, Antonio Plazibat (123,8 kg) je imao 22 pobjede (16 KO) i 4 poraza dok nizozemski Nigerijac Tarik Osaro (125,2 kg) je bio na 24 pobjede (12 KO) i 2 poraza. Plazibat ima 29 godina i 194 cm a Osaro 27 godina i 198 cm.

Naime, popularni Majk Pasanier (Mike Passenier), vlasnik jednog od najuglednijih borilačkih klubova u Evropi, trener je i Hrvatu i Nigerijcu koji su ujedno klupske kolege te sparing partneri. Veliku podršku imao je Antonio Plazibat u borbi za pojas. Uz nekoliko hiljada hrvatskih navijača koji su ga bodrili gromoglasnim hukom s tribina, na tribine su stigla i neka poznata lica poput predsjednika HNS-a Marijana Kustića, Stipe Pletikose te Marija Mandžukića koji je dobio velike ovacije kada se pojavio na semaforu u dvorani.

Nigerijac kikovima kontrolirao Plazibata

U prve dvije runde Plazibat je napadao i pokušao ostvariti dominaciju u ringu, ali je Nigerijac bio precizniji i kikovima je kontrolirao suparnika. Obje runde dobio je 10-9 prema mišljenju svih petero sudija. Na kraju je Plazibat bacio udarac nakon gonga i nokautirao suca te je novi čovjek morao ući u ring da sudi meč do kraja.

Treća runda je bila bolja za hrvatskog borca, ali je Nigerijac sjajnom kombinacijom udaraca na kraju osvojio bodove. Nastavilo se to i u četvrtoj rundi u kojoj je bilo jako vidljivo da je Plazibat jako umoran i nema dovoljno snage da ozbiljnije zaprijeti. U petoj rundi je Osaro brutalnom kombinacijom bacio Plazibata u nokdaun i hrvatski borac nije se više mogao podignuti te nastaviti borbu nakon čega je sudac označio kraj. Treba svakako nadodati da je Plazibat od prve runde se borio sa slomljenom šakom te je to razlog zašto je bio tako neprepoznatljiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.