MEČ NA POMOLU

Džošua otkrio favorita u borbi Hrgovića i Usika

Hrgović i Usik su prošlog mjeseca upisali pobjede u svojim mečevima, a Hrgović je obavezni izazivač za IBF titulu prvaka svijeta

Džošua: Iskren o borbi Usika i Hrgovića. Twitter

N. H.

12.9.2023

Nakon što je prošog mjeseca nokautom protiv Demsija Mekina (Demsey McKean) u 12. rundi postao obavezni izazivač za IBF svjetski pojas, Filipa Hrgovića očekuje borba s Oleksandrom Usikom.

Nije još dogovoreno

Meč Hrgovića i Usika je još daleko od dogovorenog, a o njemu se već priča u svjetskim bokserskim krugovima, pa je pitanje o njemu dobio i Entoni Džošua (Anthony Joshua).

- Hrgović je dobar bokser, dobar udarač. Usik je vrhunski borac, ali u boksu se svašta može dogoditi. Nikad ne znaš, ali stavio bih Usika kao favorita – prokomentarisao je Džošua koji je u protekle dvije godine dva puta izgubio od Ukrajinca u borbi za naslov, prvo jednoglasnom pa podijeljenom odlukom sudija.

Prepreke do borbe

Usik je prošlog mjeseca odbranio svoje titule, nokautiravši Daniela Dubou (Dubois) u devetoj rundi i on sada čeka Tajsona Fjurija (Tyson Fury). Jedini koji, ustvari, i može spriječiti borbu Hrgovića s Usikom je Tajson Fjuri.

Fjurija u oktobru čeka spektakl s Francisom Enganuom (Ngannou). Ako nakon toga ne dođe do borbe između Usika i Fjurija, Ukrajinac će titule braniti protiv Hrgovića.

Dobra vijest za hrvatskog boksera je to što bi, prema pisanju britanskih medija, nakon Fjurijevog okršaja s Enganuom WBC mogao zaprijetiti „Kralju Cigana“ oduzimanje titule ukoliko odbije borbu protiv Deonteja Vajldera (Deontay Wilder) ili upravo Džošue. U tom slučaju ni Usik ne bi imao izbora nego boriti se s Hrgovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.