OVO NISTE OČEKIVALI

Iz oktagona u fotelju: Mekgregor se planira kandidovati za predsjednika Irske

Ne bih bio ja kao ja na vlasti kao predsjednik, narode Irske. Bili bismo zajedno, ja i ti, napisao je Irac

Mekgregor: Izazvao brojne reakcije. Platforma X

N. H.

5.12.2023

Irska MMA legenda Konor Mekgregor (Conor McGregor), prvak UFC-a u dvije kategorije, objavio je da je zainteresiran da se kandiduje za predsjedničke izbore u svojoj zemlji.

Njegova odluka izazvala je brojne reakcije. Inače, za njegovu kandidaturu nije dovoljna samo želja, već bi ga moralo podržati 20 članova parlamenta ili četiri predstavnika regionalne vlasti.

- Moja potencijalna konkurencija ako se kandidujem: Geri, 78 godina. Berti, 75. Enda, 74. Svaki od njih sa neraskidivim vezama sa svojom partijskom politikom. Bez obzira na to šta osjeća javnost van njihovih partija. Ove stranke vladaju sobom, umesto da vladaju narodom. Oni ili... ja, 35-godišnjak. Mlad, aktivan, strastven, svjež u ovoj igri. Slušam. Podržavam. Prilagođavam se. 

Nemam pripadnost/pristrasnost/favorizovanje prema bilo kojoj stranci. Oni bi istinski bili pozvani na odgovornost u vezi sa onim što javnost trenutno osjeća. Čak bih sve to stavio na glasanje. Glasalo bi se svake sedmice. Mogu i da finansiram. Ne bih bio ja kao ja na vlasti kao predsjednik, narode Irske. Bili bismo zajedno, ja i ti - objavio je Irac.

Njegovu objavu prokomentarisao je i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu – Ilon Mask (Elon Musk).

- Mislim da bi ih mogao sve zajedno dobiti. Jednom rukom. Nije fer – napisao je vlasnik platforme X.

Podsjetimo, Mekgregor je bio prvak u dvije kategorije za vrijeme boravka u UFC-u, a posljednji meč je imao u julu 2021. godine kada se povrijedio u meču sa Dastinom Poarijeom (Dustin Poirier).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.