SJAJNE PREDSTAVE

Kubanska zvijer i Venom su debitirali: Razorni nokaut i dominantna predstava za prave sladokusce

UFC je uspio dovesti dva vrlo interesantna borca koji nisu razočarali svojim sjajnim nastupima u oktagonu

Pejdž i Despanj: Debi iz snova. Društvene mreže

10.3.2024

Majkl „Venom“ Pejdž (Michael Page) u proteklim godinama bio je jedan od najuzbudljivijih boraca za gledati u Bellatoru. Sada je na velika vrata došao u UFC i ako ovako nastavi brzo će postati omiljeni borac mnogima. U svom prvom meču bio je bolji od Kevina Holanda (Hollanda), a pobijedio je jednoglasnom sudijskom odlukom.

Holand je želio ugasiti „hype“ oko Pejdža, ali vrlo brzo se ispostavilo da engleski borac nije slučajno bio najtraženija roba na marketu. Brzo je Pejdž upoznao svog protivnika s razornim „low kickovima“, a svakako da oduševljava brzina njegovih udaraca.

Teško se nosio Holand sa eksplozivnošću Pejdža, koji ga je vrlo vjerovatno u toku meča udario svakim mogućim dijelom tijela. Pokušavao je incirati klinč nekoliko puta, ali uvijek iz izlaza ga je to koštalo. Tako ga je na kraju prve i druge runde Englez pogodio udarcem laktom iz okreta. Treba priznati, američki borac je podnosio ozbiljne udarce, a da nije bio poljuljan.

Kada jedan Kevin Holand pokušava hrvati, onda je vrlo jasno koliko dobro ide Pejdžu tokom razmjena. Pokušao je konstantno skraćivati distancu, ali bezuspješno. Ono što se lako primijetilo je da je bio frustriran Pejdžovim arsenalom. Čak je i imitirao kretnje protivnika, što je bio jasan znak frustracije i očaja u kojem se našao zbog nemoći da išta promijeni po pitanju ishoda ovog meča.

Na kraju su sve tri sudije glasale 29-28 i ovo je sigurno jedan od uzbudljivijih boraca koje je UFC uspio primamiti u svoju organizaciju u proteklim godinama. Poznavaoci Venoma Pejdža znaju koliko je atraktivan borac, ali i ubitačan, tako da ga vrlo brzo možemo očekivati u mečevima za sami vrh velter kategorije.


U jednom od rijetkih mečeva s undercarda koji su interesantni za gledati, desio se debi Robelisa Despanja (Despaigne). Kubanska zvijer, kako ga mnogi vole nazivati zbog nevjerovatnih atletskih sposobnosti za teškaša, još jednom je i pokazala zašto je tako vole nazivati.

Naime, vlasnik nekih od najbržih nokauta u historiji MMA, još jednim takvim predstavio se i UFC publici.

Meč protiv Džoša Parisiana (Josh) trajao je svega 18 sekundi.

Kubanac je na samom početku meča pokušao udarcem nogom u glavu završiti meč, ali se okliznuo. Parisian je probao to iskoristiti, pa se Despanj morao kretati unazad. Nevjerovatnom kombinacijom dok se kretao unazad uspio je nokautirati protivnika. Zaista je fascinantno da neko ima toliku silinu udaraca, a pogotovo u situaciji u kojoj se on našao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.