U SVOM STILU

Mekgregor isprozivao dva UFC borca: Završit ću vas obojicu za jednu noć, imam čarobni štapić

Prije nekoliko dana Oliveira je govorio o potencijalnoj borbi sa Konorom Mekgregorom

Čendler, Mekgegor i Oliveira. AP

Di. R.

3.5.2024

Mekgregor se priprema za povratak u UFC oktagon nakon gotovo tri godine. Posljednji put, Konor se sukobio s dugogodišnjim rivalom Dastinom Porijeom (Dustin Poirier) po treći put u svojoj karijeri na UFC 264.

Borba je jako nesretno završila, nakon što je "The notorious one" slomio nogu u prvoj rundi, i tako doživio poraz od Porijea.

Ništa čudno za Mekgregora

Nedavno je bivši UFC prvak u lakoj kategoriji Čarls Oliveira (Charles), otkrio da mu je ponuđeno da bude rezervni borac, u glavnoj borbi između Konora Mekgregora i Majkla Čendlera na UFC 303.

Konor je na ovu informaciju regaovao na sebi svojstven način.

Bivši UFC prvak u dvije kategorije uvjeren je da će završiti bivšeg prvaka Čarlsa Oliveiru i Majkla Čendlera (Michael Chandler) iste večeri pred UFC 303.

- Rješit ću vas obojicu iste noći, bez znoja. Obavim vas obojicu u jednoj rundi. Zajedno. Imam čarobni štapić, pitajte Rio i Sao Paulo o meni i mojoj magiji. Irski čarobni štapić - objavio je Konor na Platformi X.

Olivera tvrdi da ga Konor izbjegava

Prije nekoliko dana Oliveira je govorio o potencijalnoj borbi sa Konorom Mekgregorom.

Brazilski borac tvrdi da već dugo želi borbu sa Ircem, pa je naglasio da oni mogu dobro prodati meč i zaraditi veliki novac. Čarls smatra da Konor želi izbjeći borbu s njim i uvjeren je da ga može pobijediti.

- Mislim da Konor pobjeđuje Čendlera. To svi misle. Zapravo sam tražio ovu borbu protiv Konora hiljadu puta. Ali to je borba koju on ne želi, i svi to znaju.

Bivši UFC prvak u lakoj kategoriji, Oliviera, doživio je veliki poraz na UFC 300, gdje je izgubio meč protiv prvog izazivača, Armana Carukjan (Tsarukyan). 

Brazilac je otkrio da će se vratiti u oktagon na ljeto ove godine.

UFC 303 je zakazan za 29. jun 2024. godine, u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.