KOŠARKA

Okafor i Hamfris u Filadelfiji

(D. K.)

25.9.2017

Američki centar Emeka Okafor potpisao je ugovor sa Filadelfija 76ersima (Philadelphia), više od četiri godine nakon što je odigrao posljednji meč u NBA ligi.

Okafor je nastupao za Šarlot Bobketse (Charlotte Bobcats), Nju Orleans Hornetse (New) i na kraju Vašington Vizardse (Washington Wizards) u sezoni 2012/13.

Nekadašnji drugi pik sa drafta 2004. godine i najbolji ruki 2005. godine imao je dabl-dabl učinak u prosjeku u prvih pet sezona u NBA ligi, ali poslije ne toliko uspješnih godina u Bobketsima trejdovan je u Hornetse.

Zatim su ga mučile razne povrede, zbog kojih je u sezoni 2011/12. odigrao samo 27 utakmica, dok je cijelu sljedeću sezonu u Vizardsima propustio.

Okafor sada ima 34 godine pa je veliko pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju i kondiciji da bi mogao da pomogne Filadelfiji.

Također, kako navode američki mediji, pitanje je da li će Okafor uspjeti da uđe na roster od 15 košarkaša, pošto njegov ugovor obuhvata samo trening kamp roster.

Osim Okafora, Filadelfija je danas saopćila i da je potpisala ugovor sa još jednim veteranom Krisom Hamfrisom (Humphries), prenosi Sportklub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.