KOŠARKA

Ambicije bivšeg kapitena "Zmajeva": Imam veliku želju da pomognem timu da osvoji prvu titulu u historiji

U redove francuskog prvoligaša vraća se nakon uspješnih igara u Ormansporu

Kikanović: Povratak u redove Monaka. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

4.3.2020

 Elmedin Kikanović ponovo oblači dres Monaka, kluba za koji je već nastupao od 2017. do 2019. godine. Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u redove francuskog prvoligaša se vraća nakon što je tekuću sezonu počeo u Ormansporu.

U ekipi iz Ankare, kojoj je ovo debi u najvišem rangu turske košarke, 31-godišnji Tuzlak bio je odličan, u 19 mečeva imao je prosjek od 19,3 poena i 7,2 skoka. No, iskusni centar sezonu ipak neće završiti u Turskoj...

Ne može igrati u Eurokupu

- Sve se desilo veoma brzo. Individualno, sve je bilo dobro u Turskoj. Međutim, klub je plasiran na deseto mjesto, više ne može ispasti i u toj situaciji, samo deset mečeva prije kraja, nije više ni bilo velikih ciljeva - rekao je Kikanović, prenosi "asmonaco.basketball".

Dodao je da zato nije imao velike dileme kada je stigao poziv Monaka, pogotovo ako se znaju ambicije ovog kluba.

Iako ne može igrati ostatak takmičenja u Eurokupu (prošao je period za registraciju igrača), Kikanović ima jednostavan cilj, a to je s Monakom osvojiti titulu prvaka Francuske.

Dodatnu motivaciju daje mu činjenica da je s ovom ekipom izgubio dva prethodna finala.

- Izgubiti finale sa 2:3 nije bio lagan trenutak ni za mene ni za ekipu. Osvojili smo Kup prije dvije godine, ali i izgubili finale Lige prvaka.

Imam veliku želju da pomognem timu da osvoji prvu titulu u historiji. Sve ću učiniti da ispunim ovaj cilj - rekao je Kikanović.

Prolongiran debi

Kikanović je trebao debitirati za Monako (omjer u sezoni 20-3) još prije tri dana u derbiju prvenstva Francuske protiv ASVEL-a (19-4), ali je susret ekipa koje zauzimaju drugo i treće mjesto na tabeli odgođen zbog epidemije koronavirusa.

Iz istog razloga, Monako će u današnjem meču šestog kola druge faze Eurokupa igrati protiv ruskog UNIKS-a kao domaćin bez prisustva navijača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.