NBA LIGA

Trejdovan Nemanja Bjelica

Srbijanski reprezentativac ove sezone nije bio u prvom planu kod trenera Luka Voltona (Luke Walton) i već izvjesno vrijeme bilo je jasno da će promijeniti sredin

Nemanja Bjelica. AFP

G. Š. / ESPN

25.3.2021

Košarkaš Sakramento Kingsa Nemanja Bjelica trejdovan je u Majami Hit, prenosi ESPN. Srbijanski reprezentativac ove sezone nije bio u prvom planu kod trenera Luka Voltona (Luke Walton) i već izvjesno vrijeme bilo je jasno da će promijeniti sredinu. Prošla sezona bila mu je najbolja u NBA karijeri, nakon što je u 72 meča prosječno je imao 11.5 poena, 6.4 skoka, 2.8 asistencije i 0.9 ukradenih lopti.

Franšiza sa Floride je u zamijenu za Bjelicu u Kaliforniju poslala Moa Harklsa (Maurice Harkless) i Krisa Silvu (Chris).

Tridesetdvogodišnji Bjelica je ove sezone odigrao 26 mečeva u najjačoj ligi svijeta i prosječno je bilježio 7.2 poena, 3.8 skoka i 1.9 asistenciju.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Baskonije, Fenerbahčea i Minesote od 2015. je u Sjedinjenim Američkim Državama, a dres Kingsa nosio je od jula 2018. U posljednjoj je godini ugovora vrijednog 7.150.000 miliona eura, a društvo u Majamiju pravit će mu slovenački internacionalac Goran Dragić.

Ekipa sa Floride sedma je u Istočnoj konferenciji sa polovičnim učinkom 22-22.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.