PRIPREME ZA EUROBASKET

Miljana Džombeta: Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu napraviti iznenađenje

Smatram da smo veoma dobra ekipa koju krasi odlična atmosfera, rekla je naša košarkaška reprezentativka

Miljana Džombeta. KSBiH

Piše: G. Šumar

3.6.2021

Ženska košarkaška reprezentacija BiH privodi kraju dio priprema u Mostaru. "Zmajice" će sutra ujutro otputovati u Podgoricu, gdje će tokom vikenda odigrati dvije prijateljske utakmice protiv domaće reprezentacije. To bi ujedno trebali biti posljednji kontrolni mečevi u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje je na programu od 17. do 27. juna.

- Na Vlašiću smo proveli 12 dana, a veći dio priprema radili smo na kondicionim pripremama, rekla je Miljana Džombeta, te dodala: 

- Zaista smo dobro odradili taj dio, koji je neizostavan radi teškog tempa koji nas čeka na Evropskom prvenstvu. Zatim smo pet dana proveli u Fojnici, gdje smo radili na taktici, a potom smo odigrali dvije prijateljska utakmice u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Trenutno se nalazimo u Mostaru, a za vikend igramo u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore, gdje ćemo vidjeti u kakvoj smo formi pred odlazak na Eurobasket. Posljednji dio ćemo provesti u Tuzli i zaokružiti pripreme. Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu uspjeti napraviti iznenađenje jer smatram da smo veoma dobra ekipa koju krasi odlična atmosfera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.