ŠPEKULISALO SE O ODLASKU

Lilard je ljetos odbio otići u "drim tim": Portland je moj dom

Iako ga je pokušavao nagovoriti jedan od najboljih igrača svih vremena, sjajni košarkaš je ostao član Trejlblejzera

Lilard: Nastoji ispuniti svoj san - osvojiti titulu s Portlandom. TWITTER

E. Ćosić

4.11.2021

Jedan od najboljih košarkaša današnjice i prvo ime Portland Trejlblejzera Dejmijan Lilard (Damian Lillard) otkrio je kako je mogao ljetos mogao napustiti Oregon i otići u Los Anđeles Lejkerse, ali je to odbio. 

Mnogi su špekulisali da će Lilard insistirati na odlasku jer Portland ne spada u red glavnih kandidata za osvajanje naslova, ali je sjajni košarkaš to odbio. Otkrio je i kako se susreo s Lebronom Džejmsom (LeBron James), koji ga je pokušao nagovoriti da dođe, ali Lilard nije želio napustiti Portland, a Lejkersi su kasnije doveli Rasela Vestbruka (Russell Westbrook).

- Lebron je pitao što mislim o svojoj situaciji u Portlandu, a ja sam mu rekao ono što svima govorim: Da samo želim biti u poziciji pobijediti sve u ligi. Objasnio mi je potom kako bi mogla izgledati momčad u kojoj bi bili on, Dejviz (Anthony Davis) i ja. Nije mi rekao da dođem u Los Anđeles, ali mi je kazao da bi to bila sjajna ekipa, otkrio je Lilard te dodao:

- Siguran sam da bi bilo sjajno igrati s Lebronom i Dejvizom, kao i biti dio tako velikog kluba i tržišta, ali koliko god atraktivno zvučalo i koliko god to moglo biti zabavno, ne osjećam u srcu da tamo pripadam. I svakako želim naglasiti da moja odluka nije donesena zbog komfora kojeg imam u Portlandu. Ne bojim se izaći iz svoje zone komfora, odluku sam donio na temelju onoga što doista želim raditi - poručio je as Trejlblejzera i saigrač našeg Jusufa Nurkića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.