ZVIJEZDA LOS ANĐELESA

Lebron otkrio da li ostaje u Lejkersima

Ovo je Džejmsu bila 21. sezona u karijeri, a po prosjeku je pokazao da je i dalje na samom vrhu NBA lige

Lebron Džejms. PlatformaX

R. K.

30.4.2024

Nakon poraza protekle noći Los Anđeles Lejkerse čeka dugo i neizvjesno ljeto, pogotovo kada je riječ o igračima koji će otići, a i o onim koji će ostati u klubu za narednu sezonu.

Naime, Lejkersi su protekle noći poraženi od Denver Nagetsa rezultatom 108:106, te tako došli do četvrtog poraza u petom meču doigravanja.

Pored brige oko ostalih igrača, najviše će se špekulisati i pričati o tome da li će zvijezda Lejkersa Lebron Džejms (James) ostati u timu.

Džejms je odigrao solidnu partiju i u ovom posljednjem meču, a imao je učinak od 30 poena, 11 asistencija i devet skokova.

Nakon meča sa Nagetsima, Džejms nije želio otkriti da li je ovo bila posljednja utakmica za Lejkerse.

- Nemam odgovor, iskreno. Nisam o tome puno razmišljao - rekao je košarkaš Los Anđeles Lejkersa, te rekao kako nije zadovoljan porazom u ovom doigravanju.

- Ne, nisam zadovoljan, jer smo izgubili. Nisam tip koji samo sudjeluje. Izgubili smo i sad moramo vidjeti kako možemo biti bolji - kazala je zvijezda Lejkersa.

Lebron Džejms. PlatformaX

Ako se odluči za nastavak karijere, Lebron za sljedeću sezonu ima dvije opcije, jedna je da može postati slobodan igrač i potražiti novi klub, a druga je da može aktivirati zadnju godinu ugovora s Lejkersima vrijednu 51,4 miliona dolara.

Ovo je Džejmsu bila 21. sezona u karijeri, a po prosjeku je pokazao da je i dalje na samom vrhu NBA lige.

Tokom sezone, imao je prosjek od 25,7 koševa, 8,3 asistencije i 7,3 skoka, a na tom nivou je bio i u doigravanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.