POČINJE BORBA

Bosnić uoči utakmice s Češkom: Ne interesira nas ko je s druge strane parketa

Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati, poručio selektor našeg tima

Bosnić: Moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu. Agencije

Piše: A. Vatreš

26.11.2021

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine večerašnjim susretom s Češkom započinju nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, koje će se održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Dobar intenzitet

“Zmajevi” su jučer ujutro obavili trening, a prije utakmice danas će obaviti još jedan. Jučer su konačno kompletirani, nakon što se ekipi priključio Džanan Musa.

Svi izabranici selektora Vedrana Bosnića potpuno su spremni za večerašnji meč, koji se igra od 20 sati u velikoj dvorani “Mirza Delibašić” (KSC Skenderija).

- Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesira ko je s druge strane parketa - istakao je Bosnić.

Podrška publike

Selektor je također izrazio nadu da podrška publike u Skenderiji neće izostati te naglasio kako je u ovom trenutku najmanje bitno koja ekipa će imati ulogu favorita.

- Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu - konstatira Bosnić.

Ulaznice na akciji

Organizator utakmica Eurobasketa 2022. koje će se igrati u njemačkim gradovima Kelnu i Berlinu objavio je da će tokom današnjeg dana cijena karata za mečeve u grupnoj fazi i završnici biti jeftinije za 50 posto, povodom takozvanog Crnog petka.

Podsjetimo, upravo u Kelnu će se igrati susreti grupe B, gdje je smještena i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Rivali našim “Zmajevima” bit će Francuska, Litvanija, Slovenija, Njemačka i Mađarska.

Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti putem stranice www.eventim.de.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.