KOŠARKA

Neven Nikolić, trener Zrinjskog: Žao mi je zbog situacije u Čeliku

Utakmicom protiv Borca smo izašli iz teškog rasporeda

Nikolić: Razvoj igrača nam je prioritet. Zrinjski

Piše: E. Bijedić

11.12.2021

Trener košarkaša Zrinjskog Neven Nikolić je svjestan razlike u kvalitetu spram Borca koji je očekivano slavio u Mostaru sa 87:66. Mostarci su trenutno na skoru od 1-6, bolje šanse da to poprave će tek imati.


Težak raspored

- Utakmicom protiv Borca smo izašli iz teškog rasporeda. Slijede nam utakmice u kojima smo rezultatski konkurentni i u kojima ćemo tražiti bodove spasa za izlazak iz opasne zone - kazao je Nikolić.

Slijedi im meč sa Čelikom koji je u teškoj finansijskoj krizi. Klub je nedavno napustio trener Josip Pandža te nekoliko košarkaša.

- Mi još ne znamo u kojem sastavu će ekipa iz Zenice dočekati tu utakmicu. Prije svega bih izrazio žaljenje zbog nastale situacije u tom klubu, jer mislim da to nikako nije dobro za našu košarku. Maksimalno ćemo se pripremiti za taj dvoboj i pokušati doći do pobjede - poručio je Nikolić.


Kratak roster

On je već uoči duela sa Borcem spominjao kratak roster Zrinjskog, odnosno da je teško se suprotstaviti protivniku sa osam igrača u rotaciji.

- Vidjet ćemo kad prođe ovaj prvi dio sezone u kakvoj ćemo finansijskoj situaciji biti, ali i koje mjesto na tabeli ćemo zauzimati. Ne bih volio da zatvorimo minutažu nekom našem mladom igraču, jer mi smo ove sezone razvojna ekipa i razvoj igrača nam je prioritet. Ali ukoliko zaista bude potrebno možda i dovedemo jednog igrača s poenima u rukama - rekao je Nikolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.