NBA LIGA

Novinar pronašao način na koji bi Irving mogao igrati i domaće utakmice

Pravila u gradu Njujorka zabranjuju njegovim nevakcinisanim građanima ulazak na velika okupljanja u zatvorenom, u šta spadaju i košarkaške utakmice

Irving: Omogućeno mu igranje na gostovanjima. TWITTER

I. Ćosić

13.1.2022

Slučaj drugog najpoznatijeg antivaksera na svijetu, nakon Novaka Đokovića, Kajri Irving (Kyrie Irving), dobio je novi zaplet kada je novinar "Daily Newsa" pronašao rupu u zakonu prema kojoj bi zvijezda Broklin Netsa mogao igrati na svim utakmicama. 

Pravila u gradu Njujorka zabranjuju njegovim nevakcinisanim građanima ulazak na velika okupljanja u zatvorenom, u šta spadaju i košarkaške utakmice. 

Zato Irving ne smije igrati na domaćim utakmicama, ali Netsi su mu uoči Nove godine dopustili da se vrati u ekipu i igra barem na gostovanjima.

Stefan Bondi (Bondy) iz "Daily Newsa" pronašao je rupu u pravilniku, jer su za prijestupnike predviđene novčane kazne, koje se povećavaju svakim sljedećim prekršajem. Bondi piše da se za prvi prekršaj dobiva upozorenje, za drugi kazna od 1000 dolara, za treći 2000, a za svaki sljedeći 5000 i više od toga.

To je novac koji se u NBA svijetu ne smatra ozbiljnim novcem, naručito za bogatog vlasnika Netsa Đoa Tsaija (Joe), tako i za samog Irvinga, koji puno veći novac gubi time što nije plaćen za domaće utakmice koje propušta.

"Nets Daily" prenosi da ipak novinarov prijedlog Netsi neće prihvatiti, zbog kršenja pravilnika NBA lige, ekipa koja se obavezala da potpuno podržava odluke vlasti u svim gradovima u kojima igraju njene ekipe.

Zasad situacija ostaje ovakva kakva jest, Irving će moći igrati na svim gostovanjima osim kod Njujork Kniksa i Toronta, ali domaća publika i dalje ga neće gledati. Osim ako se ne odluči na kraju vakcinisati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.