NBA OL STAR UTAKMICA

Izabrane startne petorke 71. košarkaškog spektakla

Srbijanskom centru ovo će biti četvrto učešće na revijalnom susretu najboljih igrača NBA lige, a drugi put bit će dio prve petorke svoje konferencije

Nikola Jokić. Arhiva

G. Š.

28.1.2022


Centar Denvera Nikola Jokić drugi put će biti među pet najboljih na Zapadu. Zvanično je proglašen za startera u timu Zapada u predstojećoj Ol-star utakmici. Srbijanskom centru ovo će biti četvrto učešće na revijalnom susretu najboljih igrača NBA lige, a drugi put bit će dio prve petorke svoje konferencije.

Sjajnim igrama još jednu sezonu u nizu Jokić je zasluženo stigao do pozivnice za meč najvećih zvijezda NBA lige koji je zakazan za 20. februar čime je četvrti put uzastopno dio najinteresantnijeg dijela Ol-star vikenda koji će se održati u Klivlendu.

U aktuelnoj sezoni lider Nagetsa je i u najužem krugu kandidata za MVP titulu koju je osvojio prošle sezone, a tokom dosadašnjeg dijela šampionata najzaslužniji je što je Denver blizu plej-ofa sa učinkom od 26 pobjeda i 21 poraza. Jokić ove sezone postiže u prosjeku 26,2 poena po utakmici, uz 13,8 skokova i 7,6 asistencija.

Na 71. izdanju košarkaškog spektakla uz asa Denvera startnu postavu Zapada će činiti i Lebron Džejms, Dža Morant, Stef Kari i Endrju Vigins, dok će se u prvoj postavi Istoka naći Tre Jang, Demar Derozan, Kevin Durent, Janis Adetokunbo i Džoel Embid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.