NBA LIGA

Vestbruk ostaje u Lejkersima

Iskoristio klauzulu u ugovoru prema kojoj će za dodatnih godinu dana dobiti 47,1 milion dolara

Vestbruk: Nije prošao najbolje u premijernoj sezoni. AGENCIJE

A. V.

29.6.2022

Rasel Vesbruk (Russell Westbrook) odlučio je ostati u Los Anđeles Lejkersima iskoristivši klauzulu koju je imao u ugovoru da produži saradnju s tom NBA momčadi na godinu dana za što će dobiti 47,1 milion dolara.

Najkorisniji igrač NBA lige 2017. i deveterostruki Ol-Star nije prošao najbolje nakon dolaska u Los Anđeles, a zvjezdana momčad, predvođena Lebronom Džejmsom (LeBron James) i Entonijem Dejvisom (Anthony Davis), nije se kvalificirala u doigravanje prošle sezone.

Vestbruk je igrao za četiri različite franšize tokom protekle četiri sezone (Oklahoma Siti Tander, Hjuston Rokets, Vašington Vizards, Los Anđeles Lejkers).

Prošle sezone, u 78 nastupa za Lejkerse, 33-godišnji Vestbruk je u prosjeku postizao 18,5 poena po utakmici, ugrabio 7,4 skoka i upisao 7,1 asistenciju.

S omjerom pobjeda i poraza 33-49, Lejkersi se nisu kvalificirali u doigravanje, a zbog povreda Džejmsa i Dejvisa trojac iz snova koji je Vestbruk trebao formirati s ove dvije NBA zvijezde zajedno je igrao svega 21 put.

Lejkersi se za nadolazeću sezonu pripremaju s novim trenerom, Darvinom Hemom (Ham), koji je protekle četiri sezone bio pomoćnik Majka Badenholzera (Mike Budenholzer) u Milvoki Baksima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.