UZBUDLJIVA BORBA

Pogledajte kako je Kris Vejdmen šokirao svijet i priredio jednu od najvećih UFC senzacija

UFC 162 priredba također je bila dio International Fight Weeka. Bio je to event koji je otvoren s četiri nokauta u nizu

Vejdmen je odradio sjajan meč. PRINTSCREEN

M. K.

2.7.2022

UFC 162 event ponudio je pregršt zanimljivih mečeva i ponešto iznenađujućih ishoda.

S obzirom na to da je UFC-ov International Fight Week u toku, promocija nas s vremena na vrijeme prisjeti nekih od kultnih trenutaka koji su se događali u takvim sedmicama, piše FightSite.hr.

Obično se radi o sedmici koja obuhvaća prvi vikend u sedmom mjesecu, a UFC 162 priredba također je bila dio International Fight Weeka. Bio je to event koji je otvoren s četiri nokauta u nizu.

Nezaustavljivi "Spajder"

Majk Pirs (Mike Pierce) nokautirao je Dejvida Mičela (David Mitchell), a Brajan Melankon (Brian Melancon) zaustavio je Seta Bašinskog (Seth Baczynski) u prvoj rundi. Uslijedio je meč Edsona Barboze koji je low kickovima prisilio Rafaela Oliveiru na predaju, a zatim je Gabriel Gonzaga nokautirao Dejva Hermana (Dave Herman) nakon samo 17 sekundi.

Od narednih šest mečeva, pet ih je otišlo na sudijsku odluku, a samo je Kab Svanson (Cub Swanson) došao do finiša, završivši Denisa Sivera (Dennis Siver) tehničkim nokautom.

Glavna borba večera ipak je ponudila jedan od najupečatljivijih trenutaka u historiji UFC-a. Anderson Silva tražio je svoju jedanaestu odbranu titule i ukupno 18. pobjedu zaredom.

''Spajder'' je djelovao nezaustavljivo tih godina i bio je veliki favorit protiv Krisa Vejdmana (Chris Weidman), iako je američki borac bio neporaženih u prvih devet profesionalnih nastupa.


Provociranje protivnika

Silva se i u ovom meču služio svojim klasičnim taktikama provociranja protivnika. Spuštao je Anderson ruke i samouvjereno bi eskivirao udarce. Protiv Vejdmana, ta navika skupo ga je koštala. Vejdman je uspio povezati nekoliko čistih udaraca i nokautirao je Silvu nakon 78 sekundi druge runde.

Bilo je to tada ogromno iznenađenje i UFC-ova srednja kategorija dobila je novog prvaka. Uzvrat je uslijedio krajem 2013. godine, ali završio je na jako loš način po Andersona Silvu koji je slomio nogu u drugoj rundi.

Ipak, uzvrat nije tema ovog članka i videa koji se nalazi pri dnu teksta. UFC 162 event ovaj put u središtu je pažnje, a vi se prisjetite najboljih trenutaka te sjajne priredbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.