PRODUŽENJE SARADNJE

Lilardu za dodatne dvije godine u Portlandu 112 miliona dolara

Ugovor sadrži opciju po kojoj može napustiti klub prije posljednje sezone i postati slobodan igrač

Lilard: Ostat će u Portlandu do ljeta 2027. godine. AGENCIJE

A. V.

9.7.2022

Šesterostruki Ol-star igrač Dejmijan Lilard (Damian Lillard) i Portland Trejl Blejzersi dogovorili su dvogodišnje produženje sadašnjeg ugovora koje će prvoj zvijezdi kluba donijeti 112 miliona dolara, objavili su brojni američki mediji.

To bi značilo da će Lilard u Portlandu ostati do ljeta 2027., iako ugovor sadrži opciju po kojoj može napustiti klub prije posljednje sezone i postati slobodan igrač.

Lilard će 15. jula proslaviti 32. rođendan, a Portland je jedini NBA klub za koji je igrao. Trejl Blejzersi su ga izabrali kao šestog na NBA draftu 2012.

Godinama ima status jednog od najboljih vanjskih igrača u NBA ligi, ali mu je prošla sezona bila za zaborav. Naime, Lilard je odigrao samo 29 utakmica zbog povrede trbušnih mišića koju je u konačnici morao liječiti operativnim zahvatom. Portland je s učinkom 27-55 završio na 13. mjestu u Zapadnoj konferenciji i prvi put u posljednjih devet sezona ostao bez nastupa u doigravanju.

Čelnici kluba su odlučili ići u promjene igračkog kadra pa su u Nju Orleans poslali Si Džej Mekoluma (CJ McCollum) koji je s Lilardom činio jednu od najopasnijih kombinacija na vanjskim pozicijama.

Lilard je za Blejzerse odigrao 711 utakmica u osnovnom dijelu sezone i pri tome je prosječno ubacivao 24,6 koševa uz 6,6 asistencija i 4,2 skoka. U doigravanju je odigrao 61 utakmicu, uz prosjek od 25,7 poena, 6,2 asistencija i 4,5 skoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.