EUROBASKET 2022

Grčka u neizvjesnoj završnici savladala Hrvatsku

Janis Adetokumbo i Tajler Dorsi su sa po 27 poena predvodili selekciju Grčke

Sa meča Hrvatske i Grčke. FIBA

E. Ć.

2.9.2022

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je nastup na Eurobasketu otvorila porazom protiv Grčke rezultatom 89:85. Hrvatski košarkaši su odigrali slabo prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali -16, ali su u nastavku zaigrali puno bolje i vratili neizvjesnost u konačan ishod.

Hrvati su dobro otvorili meč, vodili sa 7:0 i držali Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmpo) bez poena, imao je 0/4, ali je njegove poene nadoknadio Tajler Dorsi (Tyler Dorsey) Ubrzo se i Janis razigrao, pa su Grci uzeli stvari u svoje ruke. Kontrolisali su utakmicu do kraja prvog poluvremena.

Grčka je držala prednost od osam poena razlike sve do zadnje tri minute, kada je krenula nova mini-serija Hrvatske. Bogdanović, Smit (Smith) i Simon ubačajima su ponovno doveli Hrvatsku na -2, a na semaforu je ostalo još malo više od minute. Hrvatska se uspjela odbraniti i doći do prilike da poravna rezultat, no Janis je sjajno blokirao Zupca, a onda u kontri zakucao pod faulom i tako riješio pitanje pobjednika.

Janis Adetokumbo i Tajler Dorsi su sa po 27 poena predvodili selekciju Grčke, dok je u redovima Hrvatske najefikasniji bio Devon Smit sa 23. Bojan Bogdanović je dodao 19, a Kruno Simon jedan manje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.