ORGANIZIRA DIJASPORA

U Sidneju traju pripreme za gala večeru u čast Zmajica

Tu će biti sama krema Sidneja, naši uspješni ljudi, ali i svi ostali koji su željeli dati doprinos i podržati našu reprezentaciju, rekao je organizator Sanel Begić

Sve spremno za gala večeru. KSBiH

S. S.

21.9.2022

U čast ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu 24. septembra bit će upriličena donatorska gala večera u Sidneju.

Riječ je o priredbi u organizaciji Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Australiji. Svi oni na svoj način su pomogli finansiranje priprema i boravka naših Zmajica u ovoj dalekoj zemlji, gdje učestvuju na Svjetskom prvenstvu. Naglašavaju kako su ponosni što će biti domaćini najboljim bh. košarkašicama.

Kulturno-umjetnički program

- Potvrđen je dolazak 540 zvanica. Tu će biti sama krema Sidneja, naši uspješni ljudi, ali i svi ostali koji su željeli dati doprinos i podržati našu reprezentaciju. Večera se održava u klubu Marconi, jednom od najekskluzivnijih objekata u ovom kraju svijeta. Specijalne gošće bit će, naravno, Zmajice, koje će biti tu sa nama u skladu s vremenom koje im bude na raspolaganju - govori organizator gala večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Predviđen je bogat kulturno-umjetnički program, kao i aukcija dresova i suvenira reprezentacije BiH, otkriva bivši ambasador naše zemlje u Australiji Mirza Hajrić, voditelj manifestacije.

Počasni konzul također u kontaktu

Počasni konzul BiH u Australiji Amir Šahinović, koji je u svakodnevnom kontaktu s generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH Amerom Čolanom planirao brojne aktivnosti tokom boravka bh. selekcije u Sidneju, ističe kako je riječ o jedinstvenom skupu kakav nije upriličen decenijama.

- Posebno mi je drago što je dolazak košarkašica ujedinio sve Bosance i Hercegovce ovdje u Australiji, bez obzira iz kojeg kraja naše domovine dolaze. Nema podjela. Na gala večeri će, stoga, biti samo jedno važno – da nosite BiH u srcu i navijate za Zmajice”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.